Ένα απολαυστικό γεύμα ολοκληρώνεται πάντοτε μ’ ένα λαχταριστό επιδόρπιο. Το επιδόρπιο, που παρουσιάζουμε παρακάτω, απαιτεί λιγοστά υλικά που συνήθως υπάρχουν σε κάθε κουζίνα και ελάχιστο χρόνο για να γίνει, ενώ μπορεί να το φτιάξει ο καθένας.

ΥΛΙΚΑ

  • φρέσκες φράουλες
  • κρυσταλική ζάχαρη
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • μπισκότα digestive

ΒΗΜΑ 1ο

Τεμαχίζουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετείτε σ’ ένα σκεύος που μπορεί να κλείσει με καπάκι. Πασπαλίζουμε τις φράουλες με όση ζάχαρη θέλουμε. Όση περισσότερη ζάχαρη βάζουμε, τόσο πιο γλυκιά θα είναι η “σάλτσα” φράουλας και το επιδόρπιο μας. Κλείνουμε το σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο. Όσο περνάει η ώρα τα υγρά απ’ τις φράουλες με τη ζάχαρη μετατρέπονται σ’ ένα ωραίο σιρόπι. Ανά χρονικά διαστήματα, ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι για να δέσει.

Η σάλτσα φράουλας αυτή επειδή είναι φρέσκια, δε μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετό καιρό. Οπότε καλό είναι να την φτιάξουμε λίγο πριν φάμε το επιδόρπιο.

ΒΗΜΑ 2ο

Τρίβουμε τα μπισκότα digestive σε θρύμματα και τα βάζουμε στην άκρη.

ΒΗΜΑ 3ο

Σερβίρουμε το στραγγιστό γιαούρτι με το τριμμένο μπισκότο και τις φράουλες. Καλή μας όρεξη!

yogurt_strawberry_7
strawberry yogurt