σοκολατόπιταΕίναι απόγευμα και έχεις όρεξη για γλυκό. Επίσης έχεις όρεξη για δημιουργία. Ως κλασσικός φοιτητής ή φοιτήτρια, η σχέση σου με τη μαγειρική βασίζεται σε δύο κύρια χαρακτηριστικά: νοστιμιά και ευκολία.

Για κάτι εύκολο και νόστιμο προτείνω άφοβα τη Σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Για κάποιον σαν εμένα που αγαπάει τη μαγειρική αλλά μισεί την πυρπολημένη όψη της κουζίνας μετά το πέρας της μαγειρικής αποστολής, πρωταρχικό ρόλο παίζει η οργάνωση.

Αδειάζουμε πάγκο ή τραπέζι και τοποθετούμε ό,τι χρειαστούμε.

Τα Υλικά είναι

200 γρ κουβερτούρα 55% (και να μην είναι 55% δεν πειράζει)

250 γρ βούτηρο (σαν να λέμε ένα βαζάκι)

350 γρ ζάχαρη καστανή (1 και 2/3 του φλιτζανιού)

4 αυγά μέτρια

170 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 και 1/5 του φλιτζανιού)

3 γρ κακάο (6 κουταλιές)

3 γρ baking powder

3 μπανάνες

Γλάσο (προαιρετικά)

Θέλουμε επίσης τα εξής σκεύη.

Ένα κατσαρολάκι μικρό και ένα λίγο μεγαλύτερο για να δημιουργήσουμε μπεν μαρί.

Δυο μπωλ για να ανακατέψουμε τα υλικά.

Ένα φλυτζάνι ή ζυγαριά για τη μέτρηση των υλικών.

Το μίξερ.

Ένα μαχαίρι για να κόψουμε τις μπανάνες σε φέτες.

Λίγο χαρτί ψησίματος και ένα ταψάκι.

Και έχε σε απόσταση βολής 2-3 κουτάλια, θα χρειαστούν.

Αφού τα αραδειάσαμε όλα, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

Αρχικά, κοσκινίζουμε στο ένα μπωλ το αλεύρι, το Baking powder και το κακάο.

Κόψε την κουβερτούρα κομμάτια. Μπορείς είτε να την κόψεις, είτε να αρχίσεις να την κοπανάς στον πάγκο σαν το Jamie Oliver, ανάλογα με το πόσα νεύρα έχεις εκείνη τη μέρα. Μην την κάνεις και θρύψαλλα! Τώρα ρίξτην στο μπεν μαρί μαζί με το βούτηρο. Ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί. Θα μυρίσει υπέροχα και θα πάρει ένα υπέροχο γυαλιστερό χρώμα! Συγκρατήσου!

Μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, θα ήταν καλό να χτυπήσεις με το μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά. Χτύπα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Μόλις η σοκολάτα είναι έτοιμη, τη ρίχνεις στο μείγμα και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Τότε προσθέτεις τα στέρεα υλικά ( το αλεύρι λέμε ντε). Ρίχνεις βροχηδόν και ανακατεύεις απαλά. ΑΠΑΛΑ. Εκτός αν σ’αρέσει να κάνεις τον χιονάνθρωπο και να μαζεύεις αλεύρι από όλη την κουζίνα.

Ανάλογα με την ταχύτητα με την οποία δουλεύεις, υπολόγισε να έχεις  προθερμάνει το φούρνο στους 180ο C. Καθάρισε τις μπανάνες και κόψε τις σε ροδέλες . Αν δε σου αρέσουν οι μπανάνες, δοκίμασε με φράουλες ή με αχλάδια.

Στρώνεις το ταψάκι με χαρτί ψησίματος και αδειάζεις το μείγμα. Το μπωλ θα το γλείψεις με το κουτάλι σε λίγο, περίμενε! Βυθίζεις τις μπανανες στο μείγμα, σε μέτριο βάθος. Όχι πολύ αραιά, αλλά να καταλαμβάνουν όλο το ταψί. Ψήνεις για 45 λεπτά. Η ώρα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το φούρνο και το βάθος του ταψιού, οπότε έχε το νου σου. Μπορεί να χρειαστεί να το βγάλεις νωρίτερα.

Όσο ψήνεται, μπορείς να ορμήσεις με το κουτάλι στο μπωλ για να δοκιμάσεις το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα. Θα μπορούσες επίσης, αν είσαι νοικοκύρης, να πλένεις κάνα σκεύος για να μην τα έχεις για μετά. Μετά θα αράξεις, θα ντερλικώσεις, δε θα τα πλύνεις, σε ξέρω… Ακόμη, είναι η ώρα που προλαβαίνεις να πάρεις τους φίλους σου τηλέφωνο για να τους ενημερώσεις για το κατόρθωμα σου και να τους καλέσεις να δοκιμάσουν. Μην είσαι μοναχοφαγάς/ού! Η συνταγή είναι για 8 μερίδες!

Όταν είναι έτοιμο το αφήνεις να κρυώσει μέσα στο ταψάκι.

Μία προσαρμογή που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να ετοιμάσεις γλάσο (αν δεν θες να φτιάξεις μόνος σου έχει στα σουπερμάρκετ έτοιμο – το ζεσταίνεις) για να περιχύσεις από πάνω το γλυκό.

Αφού τελειώσεις, κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια (ή σε ότι σχήμα θες, δε με νοιάζει) και σερβίρεις στο παρεάκι σου. Καλή απόλαυση (και από αύριο γυμναστήριο!)

σοκολατοπιτα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροLatest Movie Trailers December 2014
Επόμενο άρθροΓιατί τέτοιος έρωτας με τον καφέ;
Η Μαρίνα Παπαδοπούλου γεννήθηκε ένα καλοκαιρινό βράδυ του 1995. Από μικρή ήθελε να είναι μέσα σε όλα όπως φαίνεται και από τα χόμπι της: μουσική, τέχνες, αθλητισμός, βιβλία, γράψιμο. Αγαπά τις νέες γνώσεις, τα ταξίδια, τη φύση και τους ανθρώπους! Σήμερα σπουδάζει το επάγγελμα των ονείρων της, Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.