Το ομορφότερο καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα του κόσμου

Ακόμα και στο ίδιο μέρος κάθε δύση είναι διαφορετική από την μια μέρα στην άλλη. Πόσο μάλλον, όταν αλλάζουν οι γεωγραφικές συντεταγμένες, η αίσθηση του ουρανού και η φύση.
Οι παρακάτω τοποθεσίες θεωρούνται από τις ωραιότερες στον κόσμο για να δει κανείς τον ήλιο να “βασιλεύει” είτε για την φυσική τους ομορφιά είτε για τα μοναδικότητα της θέσης τους.

Σας παραθέτουμε τα  – Top10 ηλιοβασιλέματα του κόσμου σύμφωνα με το περιοδικό National Geographic

10. Uluru (Ayers Rock), Βόρεια Επικράτεια, Αυστραλία

Στην θέση νούμερο δέκα βρίσκεται ο πανέμορφος αυτός γιγάντιος βράχος(είναι σχεδόν 6 μίλια (10 χλμ.) στην περιφέρεια) της Αυστραλίας. Αυτό το πάρκο, που παλαιότερα ονομαζόταν Uluru National Park, διαθέτει εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς που κυριαρχούν στην τεράστια κόκκινη αμμώδη πεδιάδα της.

10

9. Vairo Bay, Μπόρα Μπόρα, Ταϊτή

Καθώς ο ήλιος συναντά τον ορίζοντα, ο κόσμος γύρω σας μετατρέπεται σε παραμυθένιο. Αν και τα ξενοδοχεία της περιοχής είναι πολύ ακριβά μπορείς να πληρώσεις μια μικρή τιμή για να δεις μόνο αυτό το ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα.

 

9

8. Kenting National Park, Hengchun Peninsula, Ταϊβάν

Στην όγδοη θέση  βρίσκεται το ηλιοβασίλεμα στο  Kenting. Το πανέμορφο αυτό ηλιοβασίλεμα βρίσκεται πάνω από την δυτική ακτή του Kenting. Παρόλο την μαγεία που προσφέρει δεν αποτελεί τα δημοφιλή αξιοθέατα του πάρκου.

 

8

7. Clifton Beaches, Cape Town, South Africa

Στην συνέχεια ακολουθεί ένα από τα πιο γνωστά ηλιοβασιλέματα και είναι της CapeTown. Χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο επιλέγουν την CapeTownμόνο και μόνο για να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

 

7

6. Κάστρο της Οίας, Σαντορίνη, Ελλάδα

Δε θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι το διασημότερο χαρακτηριστικό της Σαντορίνης είναι το καταπληκτικό της ηλιοβασίλεμα. Χιλιάδες επισκέπτες έχουν συνδέσει την παρουσία τους εδώ με αυτή την εικόνα και άλλοι τόσοι προσδοκούν να αντικρίσουν με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη τους τον ελληνικό ήλιο να χάνεται στα χρυσαφένια νερά του Αιγαίου.

 

6