Σε ποια πόλη θα αγοράσετε την φθηνότερη μπύρα;

Το Λονδίνο, το Όσλο, το Τελ Αβίβ, η Ζυρίχη και το Τόκιο είναι οι 5 πόλεις στον κόσμο για να σας σερβίρουν την πιο ακριβή μπύρα.

μπύρα

[td_text_with_title custom_title=”Στο Όσλο η πιο ακριβή μπύρα”]Σύμφωνα με τον δείκτη τιμών μπύρας της ιστοσελίδας GoEuro, αγοράζοντας μια μπύρα στη νορβηγική πρωτεύουσα θα πληρώσετε κατά μέσο όρο 3,55€, με κόστος σημαντικά υψηλότερο από ό τι στη δεύτερη ακριβότερη πόλη Ζυρίχη (3,04€) και το Τόκιο (3,03€) να ακολουθεί.

Η ερευνητές υπολόγισαν το μέσο κόστος αγοράς από ένα μπουκάλι 33cl στις πιο γνωστές μπύρες στον κόσμο σε διάφορα μικρά καταστήματα λιανικής αλλά και supermarket σε 40 μεγάλες πόλεις από όλο τον κόσμο.

Σε πολλές από τις πόλεις που βρίσκονται μεταξύ των 10 πιο ακριβότερων προορισμών στον κόσμο δεν υπήρχαν εκπλήξεις όπως στο Λονδίνο (2,13€), τη Σιγκαπούρη (1,92€) και το Χονγκ Κονγκ (1,84€).[/td_text_with_title]

[td_text_with_title custom_title=”Στην Βαρσοβία η φθηνότερη”]Στην άλλη άκρη της λίστας, η πρωτεύουσα της Πολωνίας Βαρσοβία βρέθηκε να είναι η φθηνότερη πόλη για την αγορά μπύρας, με μέσο κόστος μόλις 0,79€.

Η έρευνα έδειξε το Βερολίνο να πουλάει την δεύτερη πιο προσιτή μπύρα με μέση τιμή 0,82€, ενώ η Πράγα είναι πολύ κοντά με 0,93€.

Επίσης πολλοί δημοφιλείς προορισμοί, είναι κάτω από το όριο του 1 €, μεταξύ των οποίων και η Λισσαβόνα (0,96€), το Δουβλίνο (0,98€) και η πρωτεύουσα του Μεξικού (0,99€).

Η εμφάνιση του Ρίο ντε Τζανέιρο στη δέκατη θέση, με μέσο κόστος 1,72€, μπορεί να παραξενέψει κάποιους, αλλά είναι στην πραγματικότητα μια ένδειξη του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης της Βραζιλίας και δίνει στους ταξιδιώτες μια μικρή εικόνα για το κόστος της πόλης γενικότερα αυτές τις μέρες που διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.[/td_text_with_title]

μπύρα-beer

Πες μου την μπύρα σου.. να σου πω τη μοίρα σου!

Ο Naren Shaam, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της GoEuro, επισημαίνει: “Η μπύρα είναι το πιο δημοφιλές ποτό που πίνουν οι τουρίστες στις περισσότερες χώρες του κόσμου και αυτό είναι σημαντικό για την έρευνα που κάνουμε.

Με αυτή την έννοια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τον επισκέπτη να έχει ένα μέτρο σύγκρισης για το πόσο ακριβή ή φθηνή είναι μια πόλη.

φθηνή μπύρα

Η Ελλάδα πουλάει φθηνά την μπύρα;

Σύμφωνα με την έρευνα βρισκόμαστε στην 13η θέση με την μπύρα να κοστίζει άνω του 1€. Δυστυχώς στην περίπτωσή μας το ζητούμενο δεν είναι το κόστος της μπύρας, αλλά ο μέσος μισθός των Ελλήνων σε σχέση με τις άλλες χώρες.