Ιστορίες βατράχων, ψαριών και άλλων πλασμάτων που πέφτουν από τον ουρανό σαν βροχή έχουν ακουστεί εδώ και αιώνες.

[td_text_with_title custom_title=”Βροχή βατράχων…”]Ένα από τα πρώτα παραδείγματα αυτού του φαινομένου καταγράφτηκε το 77 μ.Χ., όταν αναφέρθηκαν μικρά βατράχια και τα ψάρια να έχουν πέσει από τον ουρανό σε έναν κατακλυσμό που διήρκεσε αρκετά λεπτά.

Ο Ρωμαίος φιλόσοφος Πλίνιος ο Πρεσβύτερος ανέφερε στην εγκυκλοπαίδεια του «Φυσική Ιστορία», ότι τα ζώα είχαν πράγματι βγει από το έδαφος, αντί να πέσουν από τον ουρανό, μια ιδέα που πιθανότατα προήλθε από την εμφάνιση των σκουληκιών και άλλων πλασμάτων στην επιφάνεια μετά από έναν κατακλυσμό.

Άλλες ιστορικές περιπτώσεις περιλαμβάνουν ντους με βατράχια πάνω από Kansas City το 1873, ενώ έχει καταγραφεί και ένα ντους με μέδουσες όπου έβρεξε πάνω από την πόλη του Bath στην Αγγλία το 1894.thunderfish

Το φαινόμενο και στην Ελλάδα

Τις πρώτες πρωινές ώρες μιας Δευτέρας τον Μάιο του 1981 καταγράφηκε βροχή απο βατράχια σε μια περιοχή της Νότιας Ελλάδας. Η ΕΜΥ επιβεβαίωσε το γεγονός τονίζοντας ότι ήταν αποτέλεσμα ισχυρών ανέμων και καταιγίδων.

Η πραγματικότητα

Γενικά πιστεύεται ότι αυτές οι καταιγίδες είναι αποτέλεσμα ανεμοστρόβιλων και άλλων μετεωρολογικών φαινομένων που μπορούν να ρουφήξουν τα ζώα από το νερό και να τα μεταφέρουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από τις κατοικίες τους.[/td_text_with_title]