[td_text_with_title custom_title=”Γενικά”]τατουάζ

Το Τατουάζ στην περίοδο των χρόνων

Τα τατουάζ πιθανών να πρωτοεμφανίστηκαν γύρω στο 5000 π.Χ. στην νεολιθική εποχή.

Το πρώτο τατουάζ ενδεχομένως να προήλθε από ατύχημα.

Κάποιος είχε μια πληγή και την έτριψε με βρώμικα χέρια από αιθάλη και τέφρα από την φωτιά και όταν η πληγή επουλώθηκε παρατήρησαν ότι ένα σημάδι έμεινε μόνιμα.
Από τότε μέχρι σήμερα τα τατουάζ έχουν υποστεί χιλιάδες παραλλαγές και έχουν γίνει ευρέως γνωστά. Παλαιότερα σε κάποια χωριά της Αφρικής τα τατουάζ στιγμάτιζαν τους δούλους ενώ στην φυλή των Μαόρι από την Νέα Ζηλανδία τατουάζ κατείχαν οι άνθρωποι ανωτέρων κοινωνικών τάξεων.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι τατουάζ:τατουάζ

  • Τα τατουάζ henna (χένα),
  • τα μόνιμα μαύρα ή πολύχρωμα,
  • τα ημιμόνιμα και
  • τα λευκά τατουάζ.

[/td_text_with_title]

[td_text_with_title custom_title=”Τατουάζ Henna(χένα)”]Η «τρέλα» του καλοκαιριού. Το επιχειρούν όσοι θέλουν να στιγματίσουν το σώμα τους για λίγο καιρό. Διαρκεί 5-10 μέρες, ανάλογα το σημείο του σώματος και την περιποίησή του και δημιουργείται από χρωστικές ουσίες του ίδιου του φυτού.[/td_text_with_title]
χενα τατουαζ
χενα τατουαζ
χενα τατουαζ
[td_text_with_title custom_title=”Μόνιμα Τατουάζ (μαύρα ή χρωματιστά)”]Σήμερα οι περισσότερες χρωστικές ουσίες είναι κυρίως μεταλλικά άλατα. Υπάρχουν επίσης χρωστικές ουσίες που είναι συνθετικές (πλαστικά) και φυτικές χρωστικές.

Compostion of Tattoo Pigments

Color Materials

Black Iron Oxide (Fe3O4)
Iron Oxide (FeO)
Carbon
Logwood

Φυσική μαύρη χρωστική είναι κατασκευασμένη από κρυστάλλους μαγνητίτη, σε σκόνη , το μαύρο από καύση των οστών(αιθάλη) και άμορφο άνθρακα από εκπυρσοκρότηση . Η Μαύρη χρωστική γίνεται συνήθως από Ινδικό μελάνι .
Το Logwood είναι ένα απόσταγμα από το Haematoxylon campechisnum, που ζει στην Κεντρική Αμερική και τις Δυτικές Ινδίες.

Color Materials

Brown Ochre

Καφέ ώχρα: αποτελείται από οξείδια( τριοξείδια) σιδήρου , αναμεμειγμένο με πηλό. Πρώτα παίρνουμε κιτρινωπή απόχρωση της ώχρας. Όταν αφυδατωθεί με Θέρμανση, μετατρέπεται σε ώχρα με μια κοκκινωπή απόχρωση.

Color Materials

Red Cinnabar (HgS)
Cadmium Red (CdSe)
Iron Oxide (Fe2O3)
Napthol-AS pigment

Η χρωστική από το οξείδιο του σιδήρου είναι επίσης γνωστή ως κοινή σκουριά. Οι χρωστικές από Κιννάβαρι και είναι ιδιαίτερα τοξικές. Τα κόκκινα Napthol συντίθενται από νάφθα. Αν και λιγότερες αντιδράσεις έχουν αναφερθεί με ΝΑΦΘΟΛΗΣ κόκκινο από τις άλλες χρωστικές ουσίες, όλα τα κόκκινα εγκυμονούν κινδύνους αλλεργικών ή άλλων αντιδράσεων .

Color Materials

Orange disazodiarylide and/or disazopyrazolone cadmium seleno-sulfide

Οι οργανικές σχηματίζονται από τη συμπύκνωση δύο μορίων (monoazo)- που περιέχουν ένα Αζωτο -. χρωστικής. Είναι μεγάλα μόρια, με καλή θερμική και χρωματική σταθερότητα.

Color Materials

Yellow Cadmium Yellow (CdS, CdZnS)
Ochres
Curcuma Yellow
Chrome Yellow (PbCrO4, often mixed with PbS)
disazodiarylide

Κάδμιο και ώχρα μπορούν να δώσουν αποχρώσεις κίτρινου , ενώ η φυτική χρωστική προέρχεται από φυτά της οικογένειας ginger: ( aka turmeric) ή (curcurmin). Η αντιδράσεις στο κίτρινο είναι συνηθισμένο φαινόμενο εν μέρει επειδή χρειάζεται περισσότερο χρώμα για πετύχουμε ένα λαμπερό χρώμα στο δέρμα.
Χρωμομολυβδοξείδια επίσης χρησιμοποιούνται με τοξικές επιδράσεις.

Color  Materials

Green Chromium Oxide (Cr2O3), called Casalis Green or Anadomis

Green οξείδιο του χρωμίου που ονομάζεται Casalis κλπ,

Malachite [Cu2(CO3)(OH)2]
Ferrocyanides and Ferricyanides
Lead chromate Χρωμικός μόλυβδος
Monoazo pigment
Cu/Al phthalocyanine
Cu phthalocyanine φθαλοκυανίνη

Το πιο αδρανές υλικό είναι σκόνη από το ορυκτό Μαλαχίτη.
Τα πράσινα συνήθως προκύπτουν από πολλές αναμείξεις χρωστικών κίτρινου και κόκκινου (potassium ferrocyanide) με το πρωσικό μπλέ (ferric ferrocyanide) Σιδηροκυανιούχα και σιδηρικυανιούχα

 Color   Materials

Blue Azure Blue
Cobalt Blue
Cu-phthalocyanine

Μπλε χρωστικές από ορυκτά περιλαμβάνουν ανθρακικό χαλκό (αζουρίτης), νάτριο πυριτικό αργίλιο (λάπις ή λάζουλι ), ασβέστιο πυριτικό χαλκό (αιγυπτιακό μπλε), τα οξείδια του κοβαλτίου άλλα οξείδια αλουμινίου και οξείδιο του χρωμίου. Τα ασφαλέστερα μπλε και πράσινα είναι άλατα χαλκού, όπως χαλκός pthalocyanine. Ο Χαλκός pthalocyanine ως χρωστική ουσία έχει την έγκριση του FDA για χρήση σε βρέφη έπιπλα,τα παιχνίδια και φακούς επαφής. Οι χαλκοφόρες χρωστικές ουσίες είναι πολύ πιο σταθερές από ό, τι ασφαλείς είναι αυτές του κοβαλτίου, ή ουλτραμαρίνες.[/td_text_with_title]

μόνιμο τατουάζ
μόνιμο τατουάζ
μόνιμο τατουάζ
μόνιμο τατουάζ
μόνιμο τατουάζ
μόνιμο τατουάζ
μόνιμο τατουάζ
μόνιμο τατουάζ
μόνιμο τατουάζ
[td_text_with_title custom_title=”Ημιμόνιμα Τατουάζ”]Σε αντίθεση με το μόνιμο τατουάζ διαρκεί 2-8 χρόνια ανάλογα με το δέρμα. Σχεδιάζεται με μία μικροσκοπική βελόνα μιας χρήσης και για την τελειοποίηση του σχεδίου χρειάζονται 2-3 επισκέψεις που διαρκούν 1-2 ώρες ανάλογα με το σχέδιο. Δημιουργείται μια επιφανειακή πληγή χωρίς την δημιουργία ουλής και πρέπει να προσεχτεί 2-3 μέρες.[/td_text_with_title]
ημιμόνιμο τατουάζ
ημιμόνιμο τατουάζ
ημιμόνιμο τατουάζ
[td_text_with_title custom_title=”Λευκά Τατουάζ “]Μία καινούρια μόδα τατουάζ έχει έρθει στο προσκήνιο. Τα λευκά τατουάζ προσελκύουν πλέον πολύ κόσμο αν και λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή τους.

Color Material

White Lead White (Lead Carbonate) Λευκό μολύβδου
Titanium dioxide (TiO2) Το διοξείδιο του τιτανίου
Barium Sulfate (BaSO4) Θειικό βάριο
Zinc Oxide
Λευκή χρωστική ουσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της ή να μετριάσει την ένταση των άλλων χρωστικών ουσιών. Τα Οξείδια του τιτανίου είναι τα περισσότερο ασφαλή, αδρανή των λευκών χρωστικών.

[/td_text_with_title]

λευκά τατουάζ
λευκά τατουάζ
λευκά τατουάζ
[td_text_with_title custom_title=”Αφαίρεση Τατουάζ”]

Όταν το τατουάζ γίνεται ανυπόφορο

  1. Με λέιζερ: εκπέμπουν δέσμη φωτός διαφορετικού μήκους κύματος ανάλογα με τον τύπο τους και μπορούν να απορροφήσουν συγκεκριμένα χρώματα. Για ένα τατουάζ με πολλά χρώματα λοιπόν μπορεί να χρειαστούν 2 ή 3 διαφορετικά λέιζερ. Η διαδικασία απαιτεί πάντοτε μερικές επαναλήψεις- ανά μήνα περίπου- έως ότου φύγει εντελώς.
  2. Με δερμοαπόξεση: γίνεται αφού πρώτα προηγηθεί τοπική αναισθησία στην περιοχή. Με τη χρήση ενός ειδικού περιστροφικού ιατρικού μηχανήματος αφαιρούνται σταδιακά τμήμα τμήμα και επίπεδο επίπεδο οι στοιβάδες της χρωστικής που έχουν εμποτίσει το δέρμα. Η επέμβαση δεν πονά καθόλου και διαρκεί από 30-60 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του τατουάζ. Το τατουάζ αρχίζει και ξεθωριάζει από την πρώτη κιόλας ημέρα και φεύγει σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες. Τις επόμενες 2 ημέρες χρησιμοποιείται ένα ειδικό διάλυμα σαν μελάνι το οποίο προσροφά το υπόλοιπο χρώμα.

[/td_text_with_title]

αφαίρεση τατουάζ
αφαίρεση τατουάζ
[td_text_with_title custom_title=”Καθημερινότητα”]Πλέον τα τατουάζ κυριαρχούν στον κόσμο καθώς ο καθένας μπορεί να κάνει το σχέδιο που τον αντιπροσωπεύει. Όμως αρκετοί επιθυμούν να τα αφαιρέσουν από πάνω τους και οι μέθοδοι που προαναφέραμε μπορεί να αφήσουν στίγματα στο δέρμα Να τονιστεί ότι  η διαδικασία είναι επίπονη.[/td_text_with_title]