Το πρωινό της Κυριακής πάντα αποτελούσε ιδιαίτερο γεύμα για την οικογένεια. Το μενού του θα πρέπει να είναι πλουσιοπάροχο (εξ ου και το brunch που προσφέρουν αρκετά bistro – εστιατόρια κάθε Κυριακή) και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει απαραιτήτως βραστά αυγά.
Παρακάτω σας δίνουμε οδηγίες για να βράσετε το τέλειο αυγό!
Βραστό αυγό – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Προκειμένου να μη ραγίσουν κατά το βράσιμο, τα αυγά θα πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου. Εάν τα αυγά έχουν συντηρηθεί στο ψυγείο και είναι κρύα, μπορείτε να τα τρυπήσετε με μια βελόνα στη μια στρογγυλή πλευρά πριν τα βράσετε για να αποφύγετε το ράγισμα.
ΒΗΜΑ 1ο
Βάζετε σε κάποιο σκεύος με γυάλινο καπάκι (πχ. κατσαρόλα μικρού μεγέθους) τα αυγά που θέλετε να βράσετε και συμπληρώνετε τόσο νερό ίσα που να σκεπαστούν τα αυγά.
ΒΗΜΑ 2ο
Τοποθετείτε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας και το ανάβετε στο maximum. Αφήνετε το σκεύος με το καπάκι στο μάτι της κουζίνας μέχρι να βράσει το νερό.
ΒΗΜΑ 3ο
Όταν το νερό κοχλάσει (φτάσει σε σημείο βρασμού), σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αποσύρουμε το σκεύος.
ΒΗΜΑ 4ο
Χρησιμοποιώντας έναν χρονοδιακόπτη (ή το smartphone σας) αφήνετε τα αυγά μέσα στο νερό για 6 λεπτά ακριβώς.
Τα αυγά σας είναι έτοιμα και τέλεια βρασμένα. Καλό σπιτικό brunch!