Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το φαγητό είναι ασφαλές να καταναλωθεί, αν έχει πέσει στο πάτωμα και σηκωθεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Αλλά είναι αλήθεια;[/td_text_with_title][td_text_with_title custom_title=”Η έρευνα του Πανεπιστημίου”]Για να εξεταστεί η θεωρία, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Aston του Birmingham πραγματοποίησαν μια σειρά πειραμάτων με τα οποία χωρίστηκαν τα τρόφιμα σε διαφορετικούς κατηγορίες για να δούνε αν ο χρόνος ήταν πράγματι ένας παράγοντας για το πόσα τα βακτήρια θα είχαν τα τρόφιμα.
Η ομάδα των επιστημόνων διαπίστωσε ότι συλλέγοντας την τροφή άμεσα ήταν πράγματι σχετικά καθαρή, υπήρχε ακόμα αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης όταν τα έπαιρναν από το έδαφος.
Συμπέραναν επίσης ότι τα χαλιά ήταν η πιο καθαρή επιφάνεια, ενώ δάπεδα laminate και πλακάκια ήταν οι πιο βρόμικες επιφάνειες.
Η κατανάλωση τροφίμων που έπεσαν στο πάτωμα εξακολουθούσαν να εκτίθενται σε εστία μόλυνσης, δεδομένου ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ποια βακτήρια βρίσκονται στο πάτωμα εκείνη τη στιγμή, δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής Anthony.
Δείτε όμως στο παρακάτω βίντεο μια άλλη εξήγηση.[/td_text_with_title]