Νέες έρευνες έχουν δείξει ότι το τρέξιμο μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από ό,τι το καταφύγιο όπου και αν βρίσκεστε.

[td_text_with_title custom_title=”Τρέξτε!”]Ο Ψυχρός Πόλεμος μπορεί να τελείωσε, αλλά η απειλή μιας πυρηνικής επίθεσης σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή δεν έχει ποτέ πραγματικά εξαφανιστεί. Η παραδοσιακή συμβουλή στην περίπτωση μιας πυρηνικής έκρηξης είναι να βρείτε καταφύγιο στο πλησιέστερο κτήριο, αλλά ο επιστήμονας Michael Dillon έχει πειστεί ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια πιο αποτελεσματική επιλογή.

Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει καθένας μας πρόσβαση σε υπόγειο ή σε άλλη κατάλληλη θέση για να την χρησιμοποιήσει ως καταφύγιο από το νέφος, ο Dillon κοίταξε στα μαθηματικά για να υπολογίσει την πιο αποτελεσματική πορεία δράσης. Αυτό που διαπίστωσε ήταν ότι, είναι καλύτερο να τρέξουμε και να προσπαθήσουμε να βρούμε καλύτερο καταφύγιο από το να μείνουμε εκεί που είμαστε.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του, εάν η τρέχουσα στέγη σας είναι κακή και υπάρχει μια καλύτερη επιλογή μέσα σε πέντε λεπτά, τότε θα πρέπει να πάτε εκεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Εάν η υψηλότερη ποιότητα καταφυγίου είναι πιο μακριά, θα πρέπει να προσπαθήσετε μόνο!

Ο Dillon πιστεύει ότι εάν ο καθένας σε μια μεγάλη πόλη ακολουθήσει αυτή τη συμβουλή σε περίπτωση πυρηνικής βόμβας, θα μπορούσαν ενδεχομένως να σωθούν μέχρι και 100.000 ζωές![/td_text_with_title]