Σύμφωνα με δύο χωριστές αναφορές, από την Variety και την Wall Street Journal, η Google σκέφτεται την αγορά του Video Game Streaming Site, Twitch. Αυτό θα δώσει στη Google ένα από τα sites με την μεγαλύτερη “κίνηση” στο ίντερνετ.

Οι δύο αναφορές, όμως, διαφέρουν. Η δε Viriety ισχυρίζεται ότι η συμφωνία είναι σχεδόν σφραγισμένη, και θα δείτε το Twitch να αγοράζεται για 1 δισ. δολάρια. Από την άλλη πλευρά, η Wall Street Journal είναι μάλλον πιο συντηρητική, εξηγώντας ότι οι συζητήσεις είναι σε «πρόωρη κατάσταση» και ότι « μια συμφωνία δεν είναι επικείμενη

google

Αλλού, ισχυρίζονται ότι οι δύο εταιρείες “έχουν συμφωνήσει σε μια τιμή και περιεργάζονται τις λεπτομέρειες», αλλά επισημαίνει ότι, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, πολλές άλλες εταιρίες είχαν αρχίσει τις προσπάθειες για την διεκδίκηση του Twitch, μία από αυτές είναι και η Microsoft.

Οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες, αλλά βγάζουν νόημα. Η αγορά προφανώς ανακατώνεται με τους “Googlers” στο YouTube, και το Twitch είναι ίσως το μεγαλύτερο Video Game Live Streaming Site στο διαδίκτυο, με περισσότερα από 1 εκατομμύριο μοναδικούς χρήστες που εκπέμπουν (Stream) στην πλατφόρμα του κάθε μήνα. Ενώ το τεράστιο YouTube κάπως έχασε σχετικά με το είδος των live streams που προσφέρει το Twitch.

Αν και αντιφατικές, οι αναφορές τουλάχιστον δείχνουν ότι η Google είναι πρόθυμη να αναλάβει το Twitch. Ας περιμένουμε και θα δούμε.