Είναι ένα αμερικανικό alternative rock συγκρότημα από το Λας Βέγκας, συγκεκριμένα από την Νεβάδα. Η μπάντα με την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους, Night Visions, κατάφερε να φτάσει στο νούμερο 2 στην εβδομαδιαία Billboard 200 chart τον Σεπτεμβρίου 2012. Σύμφωνα με το Billboard οι Imagine Dragons ήταν το καλύτερο ροκ συγκρότημα για το τέλος του 2013. Ακόμα το Billboard και το MTV ονόμασαν τους Imagine Dragons “The Breakthrough Band of 2013” χάρης την τεράστια επιτυχία τους τραγουδιού τους “Radioactive”.

imagine_dragons

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Night Visions, σήμερα Πλατινένιο σε δέκα χώρες, έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια δίσκους στις ΗΠΑ μόνο. Το άλμπουμ είναι επίσης χρυσό σε πολλές χώρες. Ακόμα έχουν κερδίσει ένα βραβείο Grammy, αλλά και τώρα είναι υποψήφια σε συνολικά 14 βραβεία του Billboard(Μάιος 2014).
Το συγκρότημα αποτελείται από τέσσερα μέλη: τον τραγουδιστή Dan Reynolds, τον κιθαρίστα Wayne “Wing” Sermon, τον μπασίστα Ben McKee και από τον ντράμερ Daniel Platzman.

[td_text_with_title custom_title=”Πως δημιουργήθηκαν;”]Το 2008, ο τραγουδιστής Dan Reynolds συνάντησε τον ντράμερ Andrew Tolman στο Brigham Young University, όπου ήταν και οι δύο φοιτητές. Ο Tolman έβαλε στο συγκρότημα τον παλιό του φίλο από γυμνάσιο Daniel Wayne “Wing” Sermon, ο οποίος είχε αποφοιτήσει από το Berklee College of Music. Ακόμα ο Tolman πρόσθεσε και την σύζυγό του, Brittany Tolman, για να τραγουδάει την δεύτερη φωνή και να παίζει τα πλήκτρα. Τέλος ο Sermon πρόσθεσε στην μπάντα τον Ben McKee, και έτσι ολοκληρώθηκε το lineup. Το Νοέμβριο του 2011 που υπέγραψαν με την Interscope Records και άρχισαν να εργάζονται με την αγγλική Grammy κερδίζοντας έτσι πολλά και ο παραγωγός Alex da Kid.

O Dan Reynolds αναφέρει ότι έχουν επηρεαστεί από τους Arcade Fire, Nirvana, Muse, The Beatles, Paul Simon, και Harry Nilsson.

Το 2013, μαζί με την οικογένεια του Tyler Robinson, ξεκίνησαν μια φιλανθρωπική οργάνωση που ονομάζεται “The Foundation Tyler Robinson”, βοηθώντας τους νέους που πολεμούν τον καρκίνο. Το 2013, η μπάντα συνεργάζεται με “Do The Write Thing”: Εθνική Εκστρατεία για να σταματήσει η βία.[/td_text_with_title]

Imagine_Dragons

Τα μέλη της μπάντας Imagine Dragons

Τρέχοντα μέλη

• Dan Reynolds — τραγουδιστής, κιθάρα (2008-σήμερα)
• Ben McKee — ηλεκτρική κιθάρα, δεύτερη φωνή, πλήκτρα, μπάσο,ηλεκτρικό μαντολίνο, ακουστική κιθάρα (2009–σήμερα)
• Wayne “Wing” Sermon — ηλεκτρική guitar, βιολοντσέλο, δεύτερα φωνητικά, κρουστά , ακουστική κιθάρα, ηλεκτρικό μαντολίνο (2009–σήμερα)
• Daniel Platzman — ντραμς, βιόλα, φωνητικά, cajon, ακουστική κιθάρα, κρουστά(2011–σήμερα)

Δευτερεύοντα μέλη

• Andrew Tolman – ντραμς, δεύτερα φωνητικά, ακουστική κιθάρα(2008–2011)
• Brittany Tolman — πιάνο, δεύτερα φωνητικά (2009–2011)
• Theresa Flaminio — πιάνο, δεύτερα φωνητικά (2011–2012)
• Dave Lemke — μπάσο κιθάρα, δεύτερα φωνητικά (2008-2009)
• Aurora Florence – πιάνο, δεύτερα φωνητικά, βιολί (2008)
• Andrew Beck – ηλεκτρική κιθάρα, δεύτερα φωνητικά (2008)

Studio albums

•Night Visions (2012)