Οι Linkin Park είναι ένα ροκ συγκρότημα από την Καλιφόρνια.

Είναι το δεύτερο εμπορικότερο συγκρότημα nu metal, σε πωλήσεις (18 εκατομμύρια στην Αμερική) με πρώτο τους Kid Rock (με 22 εκατομύρια πωλήσεις). Από το 1999 μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει παγκοσμίως πάνω από 74.000.000 δίσκους. Στις 25 Ιουνίου 2008 και 21 Ιουλίου 2009 έδωσαν συναυλίες στο Terra Vibe Park.

linkin park

[td_text_with_title custom_title=”Από το καλό στο καλύτερο…”]Η μπάντα δημιουργήθηκε το 1996, και έγινε γνωστή με το ντεμπούτο του άλμπουμ τους Hybrid Theory. Το οποίο αλμπουμ γνωρισε πολλές διακρίσεις.Το επόμενό τους άλμπουμ Meteora, συνέχισε την επιτυχία της μπάντας, ξεπερνώντας το Billboard top 200, και ακολούθησαν πολλές περιοδείες με φιλανθρωπικό έργο σε όλο τον κόσμο.

Το 2003, το MTV2 ονόμασε τους Linkin Park την έκτη μεγαλύτερη μπάντα της εποχής και την τρίτη καλύτερη της νέας χιλιετίας .

Στο επόμενο άλμπουμ τους, ήταν το  Minutes to Midnight (2007). Το άλμπουμ έφτασε στα charts του Billboard και γνώρισε τεράστια απήχηση από τον κόσμο. Η μπάντα συνέχισε την καταπληκτική δουλεία της με το τέταρτο σε σειρά άλμπουμ, το A Thousand Suns (2010), με πιο ηλεκτρονικούς ήχους και beats. Η πιο πρόσφατη δουλειά τους, Living Things (2012), συνδυάζει μουσικά στοιχεία από όλους τους προηγούμενους δίσκους τους. Προς το παρόν εργάζονται για το έκτο album τους, με τίτλο The Hunting Party, που θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιουνίου του 2014. Η μπάντα έχει συνεργαστεί με διάφορους άλλους καλλιτέχνες, κυρίως με τον ράπερ Jay – Z στο mashup EP.

Οι Linkin Park έχουν πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια albums παγκοσμίως και έχουν κερδίσει δύο βραβεία Grammy.

[/td_text_with_title][td_text_with_title custom_title=”Η ιστορία”]Το συγκρότημα ιδρύθηκε από τρεις φίλους γυμνασίου:  MikeShinoda, RobBourdon, και  BradDelson. Μετά την αποφοίτησή τους από το γυμνάσιο, οι τρεις τους άρχισαν να παίρνουν τα μουσικά τους ενδιαφέροντα τους πιο σοβαρά, με την πρόσληψη του  Joe Hahn, του Dave Farrell , και του Mark Wakefield. Αν και με περιορισμένους πόρους, η μπάντα ξεκίνησε να ηχογραφεί τα τραγούδια εντός του  Shinoda το 1996, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να δημιουργήσουν μια demo κασέτα με 4 τραγούδια, με τίτλο Xero. Εντάσεις και απογοήτευση εντός της μπάντας αυξήθηκαν όμως, αφότου απέτυχαν να πάρουν ένα δισκογραφικό συμβόλαιο. Η έλλειψη επιτυχίας και το αδιέξοδο στην εξέλιξη ώθησε τον Wakefield(τραγουδιστής εκείνη την περίοδο της μπάντας), να εγκαταλείψει το συγκρότημα. Ο Farrell τους άφησε, επίσης, για να περιοδεύσει με τους Tasty Snax και άλλα συγκροτήματα .

Αφού πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όπου έψαχναν για τον αντικατάσταση του Wakefield, προστέθηκε στο συγκρότημα ο τραγουδιστής από την  Αριζόνα Chester Bennington, ο οποίος προτάθηκε από τον Jeff Blue(αντιπρόεδρος της Zomba Music Μάρτιο του 1999). Η μπάντα στη συνέχεια συμφώνησε για την αλλαγή του ονόματός του από Xero σε Hybrid Theory:  Το νεογέννητο φωνητικό σχήμα μεταξύ Shinoda και Bennington βοήθησε στο να αναζωογονηθεί η μπάντα. Το 1999 κυκλοφόρησαν ένα μεγάλο(χρονικά) τραγούδι χάρης το οποίο συνδέθηκαν στα  internet chat-rooms. Η τεράστια αλλαγή όμως κορυφώθηκε με την αλλαγή και πάλι του  ονόματος. Από Hybrid Theory, το άλλαξαν σε LincolnPark ως φόρο τιμής στο Lincoln Park Σάντα Μόνικα. Το συγκρότημα αρχικά ήθελε να χρησιμοποιήσει το όνομα ” Lincoln Park”, όμως άλλαξε σε ” Linkin ” για την απόκτηση  χώρου στο διαδίκτυο “linkinpark.com”. Ωστόσο, παρά τις αλλαγές, η μπάντα εξακολουθούσε να παλεύει για ένα δισκογραφικό συμβόλαιο. Αφού αντιμετώπισαν πολλές απορρίψεις, στράφηκαν και πάλι στον  Jeff Blue για πρόσθετη βοήθεια. Μετά από 3 αποτυχίες να υπογράψουν συμβόλαιο στην Warner Bros Records, Ο Jeff Blue, τώρα ως αντιπρόεδρος της Warner Bros Records, βοήθησε το συγκρότημα στο να υπογράψει μια συμφωνία με την εταιρεία το 1999. Η μπάντα κυκλοφόρησε το πιο επιτυχημένο άλμπουμ της, Hybrid Theory, τα ακόλουθα χρόνια.

linkin-park[/td_text_with_title]

Άλμπουμ:

 • Hybrid theory (2000)
 • Meteora (2003)
 • Minutes to Midnight (2007)
 • A Thousand Suns (2010)
 • Living Things (2012)
 • The Hunting Party (2014)

Τρέχοντα μέλη:

 1. Rob Bourdon: τύμπανα, κρουστά (1996 – σήμερα)
 2. Brad Delson: κιθάρα, keyboards (1996 -σήμερα), μπάσο (1998, 1999-2001)
 3. Dave Farrell: μπάσο, φωνητικά (1996-1998, 2001-σήμερα)
 4. Joe Hahn: πικάπ, τα δείγματα, προγραμματισμός, πλήκτρα, φωνητικά (1996 -σήμερα)
 5. Mike Shinoda: φωνητικά, ρυθμική κιθάρα, πλήκτρα, πιάνο (1996 – σήμερα)
 6. Chester Bennington: φωνητικά (1999-σήμερα)