Ταινιομαχίες ep.01: Nightcrawler

Jake Gyllenhaal

ταινιομαχίες nightcrawler

TAINIOMAXIES johndoe

greek podcast itunes

Για το podcast

Οι ΤΑΙΝΙΟΜΑΧΙΕΣ είναι ένα νέο Ελληνικό podcast και ανήκει στο περιοδικό  Johndoe.gr. Δημιουργήθηκε για όλους τους Σινεφιλ και γενικότερα ανθρώπους που τους αρέσει να βλέπουν ταινίες και να τις σχολιάζουν.

Στις ΤΑΙΝΙΟΜΑΧΙΕΣ

δεν υπάρχει σενάριο!

[quote_box_center]

Μόνο μια ταινία(κάθε φορά),

τρεις παραγωγοί

και έξι ερωτήσεις

(δυο από τον καθένα).

[/quote_box_center]

Στο σημερινό podcast σχολιάζουμε την ταινία Nightcrawler και μέσα από την διαδικασία των 6 ερωτήσεων ο Νίκος, η Caroline και ο Costa-Costa αναλύουμε το Νυχτερινό Ανταποκριτή που θεωρήθηκε από πολλούς η πιο αδικημένη ταινία του 2014.

nightcrawler markoulakis

player fm tainiomaxies

Λίγα λόγια για τον Nightcrawler

Ο Νυχτερινός Ανταποκριτής είναι αμερικανικό νεο-νουάρ θρίλερ εγκλήματος παραγωγής 2014. Το σενάριο έγραψε ο Νταν Γκίλροϊ ενώ ανέλαβε και τη σκηνοθεσία πραγματοποιώντας το σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Πρωταγωνιστεί ο Τζέικ Τζίλενχαλ στο ρόλο του Λου Μπλουμ, ενός κλέφτη που αρχίζει να τραβάει με την κάμερα ατυχήματα και εγκλήματα στο Λος Άντζελες με σκοπό να τα πουλάει σε ειδησεογραφικά κανάλια. Στην ταινία συμμετέχουν επίσης οι Ρενέ Ρούσο, Ριζ Αμέντ και Μπιλ Πάξτον.

Δείτε το trailer

Η πλοκή

Ο Λούις Μπλουμ είναι ένας τύπος μοναχικός και άνεργος και βγάζει τα προς το ζην του κλέβοντας και κάνοντας δουλειές του ποδαριού. Ένα βράδυ αργά τη νύχτα βλέπει μπροστά του ένα ατύχημα να βιντεοσκοπείται από τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Τζο Λόντερ και ο Μπλουμ συνειδητοποιεί ότι βρήκε κάτι να κάνει στο οποίο μπορεί να είναι καλός.

Αγοράζει μια κάμερα και ένα αστυνομικό ραντάρ και αρχίζει να περνάει τα βράδια του τρέχοντας σε ατυχήματα, ληστείες και πυρκαγιές. Αναπτύσσει μια επαγγελματική σχέση με τη Νίνα Ρόμινα, μια διευθύντρια ειδήσεων σε έναν τηλεοπτικό σταθμό του Λος Άντζελες. Καθώς η ποιότητα του υλικού του αρχίζει να βελτιώνεται τόσο αρχίζει και η αμοιβή του να γίνεται μεγαλύτερη. Έτσι προσλαμβάνει τον Ρικ, ένα νέο και άνεργο παλικάρι, να δουλέψει μαζί του. Ωστόσο όσο πιο πετυχημένος γίνεται ο Μπλουμ, τόσο γίνεται ξεκάθαρο ότι θα κάνει το οτιδήποτε για να τραβήξει υλικό από τις σκηνές εγκλήματος.

[quote_box_center]H μουσική αυτού του podcast ήταν από τα παρακάτω Soundtrack της ταινίας Νυχτερινός Ανταποκριτής Nightcrawler[/quote_box_center]