Chappie το παιδί του Robocop

Chappie

ταινιομαχίες nightcrawler

TAINIOMAXIES johndoe

greek podcast itunes

Για το podcast

Οι ΤΑΙΝΙΟΜΑΧΙΕΣ είναι ένα νέο Ελληνικό podcast και ανήκει στο περιοδικό Johndoe.gr. Δημιουργήθηκε για όλους τους Σινεφιλ και γενικότερα ανθρώπους που τους αρέσει να βλέπουν ταινίες και να τις σχολιάζουν.

Στις ΤΑΙΝΙΟΜΑΧΙΕΣ

δεν υπάρχει σενάριο!

[quote_box_center]

μια ταινία(κάθε φορά),

τρεις παραγωγοί

και έξι ερωτήσεις

(δυο από τον καθένα).

[/quote_box_center]

Στο σημερινό podcast σχολιάζουμε την ταινία Chappie και μέσα από την διαδικασία των 6 ερωτήσεων ο Νίκος, η Caroline και ο Costa-Costa αναλύουμε τη φιλόδοξη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με το καστ να είναι αρκετά δυνατό και ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο(;) σενάριο… Μετά την απαγωγή του από δυο εγκληματίες με το που γεννήθηκε, ο Chappie υιοθετείται από μία παράξενη και δυσλειτουργική οικογένεια. Ο Chappie είναι παιδί θαύμα.. για την ακρίβεια είναι παιδί…ρομπότ!

Hugh-Jackman-ChuckNorris

tainiomaxies twitter

stitcher tainiomaxies

player fm tainiomaxies

rss feed johndoe

windows phone podcast

Λίγα λόγια για το Chappie

Παραγωγή: ΗΠΑ – Μεξικό
Σκηνοθεσία:  Νιλ Μπλόμκαμπ
Πρωταγωνιστούν:  Sigourney Weaver (Alien), Hugh Jackman (X-Men), Sharlto Copley (District 9, Elysium)

Δείτε το trailer

[quote_box_center]H μουσική αυτού του podcast ήταν από το παρακάτω Soundtrack της ταινίας Chappie [/quote_box_center]

Η πλοκή

Το έτος 2016 την πάταξη του εγκλήματος και τη διατήρηση της τάξης έχουν αναλάβει να επιβάλλουν αστυνομικοί ρομπότ. Οι άνθρωποι καταπιέζονται από τον ρομποτικό κλοιό και προσπαθούν να αντιδράσουν.

Ένα τέτοιο ανθρωποειδές, ο Chappie, πέφτει θύμα απαγωγής και προγραμματίζεται κατά έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Γίνεται έτσι, το πρώτο ρομπότ που έχει την ικανότητα να σκέφτεται και να νιώθει.

Κάποιες δυνάμεις, όμως, θεωρούν πως ο Chappie είναι επικίνδυνος για το σύστημα αλλά και για τους ανθρώπους. Γι’ αυτό και θα κάνουν τα πάντα, για να διατηρήσουν την τάξη και να εξασφαλίσουν ότι αυτό το σκεπτόμενο ρομπότ θα είναι το τελευταίο του είδους του.

  • Ο κακός..

    “Πέρασα υπέροχα με τον χαρακτήρα του Vincent Moore” σχολιάζει ο Hugh Jackman. “Καταρχάς ο τύπος είναι Aυστραλός, οπότε ήταν εύκολο για μένα, γιατί απλά έπρεπε να χρησιμοποιήσω την κανονική μου προφορά. Το μυστικό, για να αντιληφθεί κανείς τον Vincent, είναι να καταλάβει ότι πρόκειται για έναν τύπο που δεν θέλει να χάσει με τίποτα. Ακόμη και αν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του, τότε είναι που θα πολεμήσει ακόμη πιο σκληρά. Νιώθει ότι κάνει κάτι τόσο σπουδαίο, οπότε δεν θα δεχτεί την υπόδειξη κανενός”.

  • Ο δημιουργός(στην ταινία) Deon

    Ο Patel αναφέρει πως ο χαρακτήρας άλλαξε από τη στιγμή που διάβασε το σενάριο, έως και την ώρα του γυρίσματος. “ Όταν διάβασα πρώτη φορά το ρόλο, κατευθείαν συνδέθηκα με την καρδιά του. Ήξερα ότι ήταν πολύ παθιασμένος με την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά ήμουν και λίγο προβληματισμένος, μήπως κάποιες σκηνές βγουν αρκετά συναισθηματικά φορτισμένες.

  • Ο σκηνοθέτης Blomkamp

    H σύλληψη της ιδέας του Chappie έγινε 10 χρόνια πριν. Σαν νέος σκηνοθέτης ο Blomkamp έφτιαξε ένα showreel με υποτιθέμενα διαφημιστικά, για να δείξει στους ενδιαφερόμενους τις ικανότητές του. Έτσι, κάπως γεννήθηκε και η εικόνα του Chappie που είχε επιρροές από γιαπωνέζικα anime και manga.

chappie movie 2015

Trivia

- Το αυτοκίνητο που οδηγά ο Ninja στην ταινία είναι το δικό του. Με κάποιες προσθήκες, βέβαια, για τις ανάγκες της ταινίας.
- Τι διαφορά έχει η rapper τραγουδίστρια Yolandi από τη YoLandi στην ταινία; Η τραγουδίστρια έχει μια πιο punk εικόνα στην πραγματική της ζωή, ενώ στην ταινία εμφανίζεται να είναι γλυκιά και να αναπτύσσει συναισθήματα μητρότητας.
- Ο Ninja έκανε αρκετές εικαστικές παρεμβάσεις στον εγκαταλειμμένο χώρο που βρέθηκε από την παραγωγή, για να γίνει το καταφύγιο και σπίτι τους. Έτσι, ο χώρος απέκτησε μια πιο ρεαλιστική και pop διάθεση.
- Για το καταφύγιο του Hippo, ενός από τους πιο σκληρούς κακοποιούς της πόλης, χρησιμοποιήθηκε το ίδιο το σπίτι του σκηνοθέτη στο Johannesburg.
- Ο Blomkamp έχει αρκετές γνώσεις σχετικά με τα οπτικά εφέ. Είχε σχεδιάσει μόνος του τον Chappie το 2003 χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Lightwave.
- Η σκηνή που ανοίγει η ταινία ήταν ίσως και η πιο απαιτητική. Χρησιμοποιήθηκαν τρία ελικόπτερα. Στα δύο από αυτά επιβαίνουν αστυνομικοί-ρομπότ αλλά και άνθρωποι αστυνομικοί. Στο τρίτο ελικόπτερο ήταν τοποθετημένη η κάμερα.
- H Diana Cilliers που συνεργάστηκε με τον Blomkamp στο District 9, ήταν υπεύθυνη για τα κοστούμια και σε αυτήν την ταινία. Στην πρώτη ταινία τα κοστούμια είχαν μια πιο downtown Johannesburg κατεύθυνση, ενώ στο Chappie το ύφος ήταν πιο east coast American gangsta.
- H Cilliers αναφέρει πως το look του Hugh Jackman ήταν πολύ ιδιαίτερο. Από τα μαλλιά, έως το σορτσάκι και τις κάλτσες του.
- Η λέξη ρομπότ προέρχεται από το σλαβικό robota που σημαίνει εργασία.
- Από τα πρώτα ρομπότ που αναφέρονται στη λογοτεχνία είναι ο Τάλως από την ελληνική μυθολογία.